当前位置:网校头条 > 自考 > 正文

2019年江苏自考365真题及答案

来源:网校头条 2019-07-10 16:13:47

学员要想取得好成绩,就必须认真研究课程的教学大纲,分析课程的特点、课程的主要知识点以及每个知识点要求掌握的层次(识记、理解、简单应用、综合应用),然后依据大纲要求认真阅读教材内容,才能对症下药,事半功倍。2019年江苏自考365真题及答案。
 
  【阅读理解】
 
  1.Finally, many great players come from the same kind of neighborhood - a poor, crowed area where a boy's dream is not to be a doctor, lawyer, or businessman, but to become a rich, famous athlete or entertainer. For example, Liverpool, which produced the Beetles, had one of the best English soccer(英式足球)teams in recent years. Pele practiced in the street with a ball made of rags. And George Best learned the tricks that made him famous by bouncing the ball off a wall in the slums of Belfast.
 
  All great players have a lot in common, but that doesn't explain why they are great. Hundreds of boys played in those Brazilian streets, but only one became Pele. The greatest players are born with some unique quality that sets them apart from all the others.
 
  In the last paragraph the statement “… but only one became Pele” indicates that ______.
 
  A、Pele is the greatest soccer player.
 
  B、the greatest players are born with some unique quality.
 
  C、Pele's birthplace sets him apart from all the others.
 
  D、the success of a soccer player has everything to do with the family back ground.
 
  正确答案: B
 
  答案解析: 答案选B。Pele是个伟大的球员,Hundreds of boys played in those Brazilian streets, but only one became Pele成百上千的人在巴西的街道上踢球,但是只有一个Pele这样的伟大球员。最后一句话点明主题The greatest players are born with some unique quality that sets them apart from all the others.所以答案选择B。
 
  2.“Longer life would give us a chance to recover from our mistakes and promote long term thinking,” says Dr Gregory Stock of the University Of California School Of Public Health. “It would also raise productivity by adding to the year we can work.”
 
  Longer lives don't just affect the people who live them. They also affect society as a whole. “We have war, poverty, all sorts of issues around, and I don’t think any of them would be at all helped by having people live longer,” says US bioethicist Daniel Callahan. “The question is ‘What will we get as a society’s suspect it won’t be a better society.”
 
  Which of the following is NOT mentioned as one of the things that living longer might enable an individual to do
 
  A、Spending more time with his family.
 
  B、Having more education.
 
  C、Realizing more dreams.
 
  D、Working longer.
 
  正确答案: B
 
  答案解析: 答案选B。长寿使个人能做的事主要在以上两段里讲到,作者没有提到长寿可以让人更多地接受教育。
 
  3.Once all this ended, I followed Ed and Helen home to be sure they arrived safely. After I waved goodbye and wished them my best, I thought, “That is the kind of love in life. The love is not physical or romantic but care in any time.” We can learn from the story that ________.
 
  A、life is full of surprises
 
  B、love is both physical and romantic
 
  C、care is a kind of love in life
 
  D、you will feel good when helping those in trouble
 
  正确答案: C
 
  答案解析: 答案选C。根据文章本段中That is the kind of love in life. The love is not physical or romantic but care in any time可知答案为C项。
 
  4.In 2006, Blackburn, of the University of California, San Francisco, and Greider, of Johns Hopkins University in Baltimore, shared the Lasker prize for basic medical research with Jack Szostak of Harvard Medical School. Their work set the stage for research suggesting that cancer cells use telomerase to sustain their uncontrolled growth. The research by Blackburn and Greider helps suggest the role of______.
 
  A、money in medical research
 
  B、proteins in cancer treatment
 
  C、hormones in the functioning of life
 
  D、telomerase in the growth of cancer cells
 
  正确答案: D
 
  答案解析: 答案选D。本段的最后一句话表明,研究显示癌细胞利用端粒酶来支持其无限增殖,而这几位科学家的工作为这种研究打下了基础。
 
  5.Two United Nations agencies warned on Tuesday that children are most at risk of developing skin cancers as a result of the long-term decline in the earth's protective ozone layer. The agencies, the World Health Organization(WHO)and the UN Environmental Programme(UNEP), issued the warning as they launched a global programme aimed at alerting schools to the dangers of exposure to the sun.
 
  Why does the risk of developing skin cancers in children become greater and greater
 
  A、Because they pay little attention to their skin health.
 
  B、Because they are short of physical training.
 
  C、Because the earth's protective ozone layer declines year after year.
 
  D、Because the earth is getting warmer and warmer.
 
  正确答案: C
 
  答案解析: 答案选C。本段第一句就说到,由于地球起保护作用的臭氧层一直缩小,因此儿童发生皮肤癌的危险性增大,故C项应是最佳答案。
 
2019年江苏自考365真题及答案。如果我们能够熟练掌握和准确理解了课程中的这些“不变”的知识点,那么,不管题目怎么出,我们都可以应付自如。
1
环球网校自考免费试听
更多0元试听
2
自考365自考免费试听
更多0元试听

自考相关文章

Copyright©2019网校头条(wangxiaotoutiao.com)